LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Nenad Čanak

Podaci o pripremi rušenja i paljenja Beograda planiranog za nedelju, ukazuju da je u pitanju organizovani kriminal koji će iznutra razoriti ne samo ustavni poredak, nego i državu u celini.

Šta još treba da se desi da se shvati da fašizam na velika vrata ulazi u naš svakodnevni život i da je samo pitanje dana kada će batinaši i ubice početi da kucaju na vrata svakoga ko im se suprotstavi?

Ovo nema veze ni sa ustavnim pravima skupa, niti sa parlamentarnom političkom borbom. Ovo je teror koji će u najskorije vreme, ako mu se ne stane na put ponovo početi da uzima ljudske živote, u sve većem i većem broju.

Kao i uvek do sada, LSV na to neće pristati i najoštrije će se suprotstaviti svakom fašizmu, bez obzira na maske koje bude stavljao.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Nedelja, 21. 02. 2016. | Komentara: 0

Hitno vratiti jezik društvene sredine u škole

NOVI SAD, 21. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da Ministarstvo prosvete hitno u redovnu nastavu u osnovnim školama vrati izučavanje jezika društvene sredine, kao i da prilikom najavljene racionalizacije u prosveti i gašenja odeljenja sa manje od 15 učenika vodi računa da ne dovede i do gašenja razreda u kojima se nastava odvija na jezicima nacionalnih zajednica. 
Saopštenja | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

Novi Sad, 19. februar - Jedinu veću sramotu od samog paljenja ambasada SAD i Nemačke, te kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine pre osam godina u centru Beograda predstavlja činjenica da posle toliko vremena i dalje nisu utvrđeni politički nalogodavci tog čina.
Saopštenja | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

NOVI SAD, 17. februar - Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook