Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

Novi Sad, 19. februar - Jedinu veću sramotu od samog paljenja ambasada SAD i Nemačke, te kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine pre osam godina u centru Beograda predstavlja činjenica da posle toliko vremena i dalje nisu utvrđeni politički nalogodavci tog čina.

 
Najmanje što država kojoj je naneta takva bruka pred svetom i pred samom sobom, može i mora da učini jeste da upravo njih pronađe. A to nije učinjeno, iako se od tog 21. februara 2008. u Republici Srbiji promenilo nekoliko vlasti.
 
Činjenica je da su izvršioci pronađeni i osuđeni, ma koliko zamerki mogli imati na njihove uslovne kazne. U toku je predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga. Jedino što i dalje ne znamo jeste - na čiji nalog su jurišali huligani, a policija se povukla?
 
Nije li logično da je takav nalog policiji mogao i morao doći iz samoga vrha vlasti?
Na primer, od tadašnjeg premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Već predugo čekamo da se utvrdi i njihova odgovornost.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook