Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

Novi Sad, 19. februar - Jedinu veću sramotu od samog paljenja ambasada SAD i Nemačke, te kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine pre osam godina u centru Beograda predstavlja činjenica da posle toliko vremena i dalje nisu utvrđeni politički nalogodavci tog čina.

 
Najmanje što država kojoj je naneta takva bruka pred svetom i pred samom sobom, može i mora da učini jeste da upravo njih pronađe. A to nije učinjeno, iako se od tog 21. februara 2008. u Republici Srbiji promenilo nekoliko vlasti.
 
Činjenica je da su izvršioci pronađeni i osuđeni, ma koliko zamerki mogli imati na njihove uslovne kazne. U toku je predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga. Jedino što i dalje ne znamo jeste - na čiji nalog su jurišali huligani, a policija se povukla?
 
Nije li logično da je takav nalog policiji mogao i morao doći iz samoga vrha vlasti?
Na primer, od tadašnjeg premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Već predugo čekamo da se utvrdi i njihova odgovornost.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook