LSV neće biti manjinski partner

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

LSV neće biti manjinski partner

NOVI SAD, 17. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i neće biti manjinski partner. Ili će se sa LSV dogovarati i poštovati dogovoreno, ili se na dogovor sa Ligom ne može računati, zaključeno je na sinoćnjoj sednici Glavnog odbora LSV.

LSV

Glavni odbor je izvešten i o visokom stepenu političkih i partnerskih odnosa sa Novom demokratskom strankom, koji su potvrđeni i prošlonedeljnim sastankom sa vrhom NDS.
Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je zatim potvrdio principe za razgovore koje će LSV u narednim danima ponuditi političkim strankama u Skupštini AP Vojvodine.

Reč je o planovima i ciljevima koje vojvođanska administracija treba da ostvari u narednom periodu, a koji će po odluci GO LSV biti i osnov prilikom razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Sednica GO LSV sinoć nije završena nego je privremeno prekinuta do okončanja najavljenih razgovora sa drugim političkim strankama.

U sastav tima koji će na osnovu utvrđenih principa voditi razgovore izabrani su predsednik LSV Nenad Čanak, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, predsednik političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, portparolka LSV Marinika Tepić i narodna poslanica Nada Lazić.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook