LSV obeležava 29 godina postojanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV obeležava 29 godina postojanja

Novi Sad, 14. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 29. godišnjicu osnivanja. 

Tog 14. jula 1990. godine, u vihoru nacionalističke histerije, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog političkog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

LSV

Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi protiv centralizma, koji je jedna od glavnih prepreka na putu modernizacije Srbije. 

Sakaćenje autonomije Vojvodine bio je najveći udar na građanke i građane Vojvodine i LSV se sa tim nikada nije mirila. 

U ovih 29 godina napadali su nas i nacionalisti, i fašisti, i četnici, i ustaše. Napadali su nas svi koji su protiv ideje međunacionalne tolerancije. Napadali su nas svi koji ne vole Vojvodinu. 

Borba je bila teška, ali opstali smo. 

LSV nastavlja borbu koju je započela još 1990. godine, jer Vojvodine će biti koliko bude borbe za nju!  

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook