LSV osuđuje današnji napad na aktiviste DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV osuđuje današnji napad na aktiviste DS

NOVI SAD, 27. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje svako nasilničko ponašanje, a posebno u izbornom procesu. 

LSV

Današnji napad na pripadnike DS od političkih protivnika ima isti rukopis kao i nedavni napad obezbeđenja SPS. Oba napada promovišu nasilje i precizno razotkrivaju kakvo društvo mogu da kreiraju pripadnici tih političkih organizacija. 

Nasilničko ponašanje u kampanji, ugrožavanje bezbednosti pokazuje shvatanje i metode funkcionisanja grupe koji za dolazak na vlast ne biraju sredstva. Još jednom se pokazuje dramatična razmera lažnog predstavljanja koalicije na vlasti poslednje četiri godine o usvajanju evropskih vrednosti - jer metode koje smo videli u Hrtkovcima svako malo isplivaju. 

Oni ne mogu da se iskreno transformišu, jer se paljenje ambasada i eliminacija svega što je drugačije očigledno teško brišu iz radne memorije vođe navijača.

Svako nasilničko ponašanje u izbornom procesu razotkriva suštinu nasilnika, i ostavlja svima ostalima i biračima, a posebno LSV, koji funkcionišu na građanskim principima tolerancije i poštovanja vladavine prava, malo sumnje da će, ukoliko se na izborima ne spreče, na isti način i upravljati državom - upotrebom  nasilja.

Još jednom pozivamo policiju na maksimalnu efikasnost povodom rasvetljavanja svih incidenata, jer svako odugovlačenje govori da će posle 24. aprila mrak biti samo gušći.

 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook