LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

Novi Sad, 17. april 2019 - Liga socijaldemorata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su na portalima i društvenim mrežama upućene novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.

LSV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, ranije danas, saopštilo je da je novinarkama prećeno na portalu istraga.rs i na Fejsbuk stranici istog portala. Na ovom portalu je objavljen tekst pod naslovom „Novinarke koje su osramotile Srbiju“. Potom je usledio talas napada na Fejsbuk stranici ovog portala. Uz gomilu uvreda, novinarkama je upućena i pretnja smrću.

Tragično je da se novinari u Srbiji svakodnevno suočavaju sa pretnjama i napadima, a da vlast ne čini ništa da to prestane.

LSV zahteva hitnu reakciju vlasti, te otkrivanje i sankcionisanje svih pojedinaca koji upućuju pretnje novinarima u našoj zemlji. Tražimo od države da hitno reaguje. Nečinjenje bi značilo podršku onima koji šire mržnju i strah.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo pobeda opozicije u Vojvodini i Beogradu garant je promena u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš pozvao je građane da masovno izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom podrže Vojvođane, koji se nalaze pod brojem 13 na izborima za pokrajinsku skupštinu.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook