Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Novi Sad, 12. decembar 2023 - Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.

LSV

Kandidatkinja za pokrajinsku poslanicu Olena Papuga u Kovačici se osvrnula na vojvođansku toleranciju i dobre međuetničke odnose koji se u tom području neguju decenijama, ali je i istakla opasnost od gubljenja nacionalnog identiteta zbog sve manje razrednih odeljenja u školama na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive.

 Predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani Bojan Kostreš istakao je da je upravo ta multikulturalnost i različitost ono što je izgradilo Vojvodinu i bilo žirant njenog razvoja, te je kao takvo temelj vojvođanskog načina života koji moramo očuvati.

Druga na listi Vojvođana i potpredsednica stranke Vojvođani LSV Bojana Begović u Zrenjaninu je govorila o problemima loše infrastrukture zdrave pijaće vode, osnovnog preduslova za život u 21. veku, odlasku mladih iz rodnih gradova Vojvodine zbog nedostatka prilika za rad, te lošoj dostupnosti zdravstvene zaštite u vojvođanskim gradovima i selima.

- Sve su to problemi koje smo mi sami u jednom trenutku života proživeli ili ih proživljavamo. Upravo zato ćemo se programom „Na ravne časti“ boriti da više novca od onoga što trenutno odlazi u Beograd, ostaje u Vojvodini, jer smo se uverili da taj naš novac gradi sve delove Srbije više nego naš dom - istakla je Begović i zaključila da većom kontrolom svojih sredstava Vojvođani mogu sami da rešavaju svakodnevne probleme.

Bojan Kostreš je naglasio da je pobeda opozicije u Vojvodini garant promena u Srbiji, i da je baš zato bitno da svi Vojvođani izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom pokrenu nužne promene i omoguće Vojvodini da ispuni svoje potencijale.




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook