Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Novi Sad, 12. decembar 2023 - Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.

LSV

Kandidatkinja za pokrajinsku poslanicu Olena Papuga u Kovačici se osvrnula na vojvođansku toleranciju i dobre međuetničke odnose koji se u tom području neguju decenijama, ali je i istakla opasnost od gubljenja nacionalnog identiteta zbog sve manje razrednih odeljenja u školama na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive.

 Predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani Bojan Kostreš istakao je da je upravo ta multikulturalnost i različitost ono što je izgradilo Vojvodinu i bilo žirant njenog razvoja, te je kao takvo temelj vojvođanskog načina života koji moramo očuvati.

Druga na listi Vojvođana i potpredsednica stranke Vojvođani LSV Bojana Begović u Zrenjaninu je govorila o problemima loše infrastrukture zdrave pijaće vode, osnovnog preduslova za život u 21. veku, odlasku mladih iz rodnih gradova Vojvodine zbog nedostatka prilika za rad, te lošoj dostupnosti zdravstvene zaštite u vojvođanskim gradovima i selima.

- Sve su to problemi koje smo mi sami u jednom trenutku života proživeli ili ih proživljavamo. Upravo zato ćemo se programom „Na ravne časti“ boriti da više novca od onoga što trenutno odlazi u Beograd, ostaje u Vojvodini, jer smo se uverili da taj naš novac gradi sve delove Srbije više nego naš dom - istakla je Begović i zaključila da većom kontrolom svojih sredstava Vojvođani mogu sami da rešavaju svakodnevne probleme.

Bojan Kostreš je naglasio da je pobeda opozicije u Vojvodini garant promena u Srbiji, i da je baš zato bitno da svi Vojvođani izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom pokrenu nužne promene i omoguće Vojvodini da ispuni svoje potencijale.




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook