LSV podržava akciju - Stop medijskom mraku!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 09. 2017. | Komentara: 0

LSV podržava akciju - Stop medijskom mraku!

Novi Sad, 28. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava akciju medijskih kuća, novinarki i novinara, drugih organizacija, pojedinki i pojedinaca „Stop medijskom mraku!“, kojom se skreće pažnja javnosti na teško stanje u nezavisnim medijima, stalne političke i ekonomske pritiske, kao i sve češće napade na novinare.

LSV

Iole zdravo, a kamoli demokratsko, razvijeno društvo je nezamislivo bez nezavisnih medija. A mi smo danas svedoci da je njih sve manje, da su novinari sve češće izloženi otvorenim pretnjama, uvredama i zastrašivanju, kao i da u Srbiji dominiraju tabloidi koji iz dana u dan gaze novinarski kodeks i vređaju ljudsko dostojanstvo.

Novinarskoj profesiji neophodno je obezbediti slobodu i uslove za nesmetan rad. I to mora biti zadatak svih nas.


mr Maja Sedlarević,
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook