LSV pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 05. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. sa EU

Novi Sad, 05. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, kojim će naša zemlja učiniti važan i veliki korak u pravcu evropskih integracija. 

LSV

Smatramo to istorijskim uspehom ne samo aktuelne Vlade, nego i svih vlada od 2000. godine, ali i čitavog društva. To je važno i veliko ohrabrenje većini građanki i građana, koji svoju budućnost i budućnost svoje dece i svoje zemlje vide u EU.

Ujedno, to je novi veliki poraz svih onih snaga u Srbiji, lojalnih vladajućem režimu u Ruskoj Federaciji, koje ulažu značajne napore kako bi zaustavile evropske integracije naše države. Jer, ne samo da se Evropska unija nakon Bregzita nije raspala, nego je u Parizu jasno pokazala koliko joj je stalo do Srbije.

Sasvim je sigurno da u predstojećem periodu na putu ka EU očekuju duboke i sveobuhvatne promene.  Poglavlja 23. i 24. koja podrazumevaju reformu pravosuđa, izgradnju pravne države, ljudska prava, slobode i bezbednost – osnova su izgradnje svake pristojne države i uređenog društva. U takvoj pravno uređenoj državi i demokratskom društvu Vojvodina može imati svoje mesto kao pokrajina koja je uvek bila okrenuta Evropi i njenim vrednostima.

Evropska unija simbolizuje skup i sistem vrednosti, zahvaljujući kojima milioni ljudi iz čitavog sveta hrle ka njoj kako bi mirno i prosperitetno živeli. Srbija, kojoj su vrata Evrope otvaranjem prvih poglavlja i konačno otvorena, mora taj proces shvatiti kao prioritetni i završiti ga u najkraćem roku kako bi njeni građani živeli životima makar uporedivim sa onim u Evropskoj uniji.

Predsednik
Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook