LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Novi Sad, 12. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

LSV

Pozitivna odluka više od dve trećine poslanika Sobranja predstavlja finalizaciju Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja o kanačnom rešavanju spora oko imena Makedonije.

Poslednji korak u cilju konačnog sprovođenja dogovora sa Prespe biće njegova ratifikacija u grčkoj skupštini.

Sinoćnje vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja.

Makedoniji se sada otvaraju vrata bržim evroatlantskim integracijama koje će omogućiti stabilnost, bezbednost, ali i ekonomski napredak zemlje.

LSV poziva i sve druge političke aktere u regionu da sa strane ostave podele i iracionalnu politike mržnje, te da se posvete radu na stvaranju mirnog i prosperitnog regiona.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook