LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

NOVI SAD, 21. novebar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva energetike da prihvati naše upozorenje i utiče na povlačenje predloga v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića iz procedure Upravnog odbora EPS.

LSV

žPodsetimo, LSV je u utorak upozorila da bi usvajanjem Obradovićevog predloga o formiranju  jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo jedno u Beogradu, čime bi bila dovršena aposolutna centralizacija rada ove kompanije, a Elektrovojvodina svedena na puki šalter.

Tim povodom LSV je zatražila reakciju Vlade Republike Srbije, Ministarstva energetike i pokrajinske administracije.

Nakon što je Elektrovojvodini u avgustu oduzeta naplata, Obradovićevim predlogom, koji pritom nema utemeljenje u Zakonu o energetici, Elektrovojvodini bi se sada oduzela sredstva, ingerencije i imovina koju su građani Vojvodine stvarali
više od pola veka, a električna energija u Vojvodini i Beogradu bi poskupela za 16 do 23 odsto.

Rekli smo da nas iskustvo sa NIS-om uči da se nešto centralizuje i upropaštava kada neko želi da ga brzo, jeftino i bez pitanja proda. I Elektroprivreda Srbije i Elektrovojvodina su, dobrom odlukom Ministarstva, za sada tu sudbinu izbegli.
LSV će nastaviti da se i dalje jednako snažno bori za zaštitu vojvođanske imovine.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook