LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

NOVI SAD, 21. novebar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva energetike da prihvati naše upozorenje i utiče na povlačenje predloga v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića iz procedure Upravnog odbora EPS.

LSV

žPodsetimo, LSV je u utorak upozorila da bi usvajanjem Obradovićevog predloga o formiranju  jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo jedno u Beogradu, čime bi bila dovršena aposolutna centralizacija rada ove kompanije, a Elektrovojvodina svedena na puki šalter.

Tim povodom LSV je zatražila reakciju Vlade Republike Srbije, Ministarstva energetike i pokrajinske administracije.

Nakon što je Elektrovojvodini u avgustu oduzeta naplata, Obradovićevim predlogom, koji pritom nema utemeljenje u Zakonu o energetici, Elektrovojvodini bi se sada oduzela sredstva, ingerencije i imovina koju su građani Vojvodine stvarali
više od pola veka, a električna energija u Vojvodini i Beogradu bi poskupela za 16 do 23 odsto.

Rekli smo da nas iskustvo sa NIS-om uči da se nešto centralizuje i upropaštava kada neko želi da ga brzo, jeftino i bez pitanja proda. I Elektroprivreda Srbije i Elektrovojvodina su, dobrom odlukom Ministarstva, za sada tu sudbinu izbegli.
LSV će nastaviti da se i dalje jednako snažno bori za zaštitu vojvođanske imovine.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook