LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

NOVI SAD, 21. novebar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva energetike da prihvati naše upozorenje i utiče na povlačenje predloga v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića iz procedure Upravnog odbora EPS.

LSV

žPodsetimo, LSV je u utorak upozorila da bi usvajanjem Obradovićevog predloga o formiranju  jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo jedno u Beogradu, čime bi bila dovršena aposolutna centralizacija rada ove kompanije, a Elektrovojvodina svedena na puki šalter.

Tim povodom LSV je zatražila reakciju Vlade Republike Srbije, Ministarstva energetike i pokrajinske administracije.

Nakon što je Elektrovojvodini u avgustu oduzeta naplata, Obradovićevim predlogom, koji pritom nema utemeljenje u Zakonu o energetici, Elektrovojvodini bi se sada oduzela sredstva, ingerencije i imovina koju su građani Vojvodine stvarali
više od pola veka, a električna energija u Vojvodini i Beogradu bi poskupela za 16 do 23 odsto.

Rekli smo da nas iskustvo sa NIS-om uči da se nešto centralizuje i upropaštava kada neko želi da ga brzo, jeftino i bez pitanja proda. I Elektroprivreda Srbije i Elektrovojvodina su, dobrom odlukom Ministarstva, za sada tu sudbinu izbegli.
LSV će nastaviti da se i dalje jednako snažno bori za zaštitu vojvođanske imovine.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook