LSV pozdravlja ukidanje presude paorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV pozdravlja ukidanje presude paorima

NOVI SAD, 28. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda paorima iz Gakova, koji su ekspresno osuđeni zbog toga što su čuvali državnu oranicu od uzurpatora.

LSV

Nadamo se da će na ponovljenom suđenju biti uzete u obzir sve činjenice, pogotovo činjenica da se radi o registrovanim poljoprivrednim proizvođačima koji svoju egzistenciju zasnivaju na obradi zemlje i koji će, u slučaju da ponovo budu osuđeni na 30 dana zatvora, pretrpeti štetu ne samo zbog toga što nisu mogli da zakupe državne oranice, nego neće moći da obrađuju ni zemlju koju imaju u sopstvenom vlasništvu.

Još jedanput koristimo priliku da apelujemo na nadležne državne organe da  povuku Zaključak Vlade Republike Srbije od 11. marta, koji je i doveo do situacije da se poljoprivrednici tuku međusobno na njivama, utvrđujući ko je prvi stigao na parcelu koju im je država dozvolila da uzurpiraju.

Nemili događaji kojima smo svedočili u Gakovu samo su vrh ledenog brega u odnosu na ono što se dešava na  teritoriji cele AP Vojvodine. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine će uvek čvrsto stajati na odbrani zakonitosti i  na odbrani interesa vojvođanskih paora.   
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook