LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa. Šućurović je najavio da će tekst biti poslat svim poslaničkim grupama u vojvođanskoj skupštini i da očekuje njihovu podršku.

LSV

Tekst predložene deklaracije prenosimo u celosti.

PREDLOG DEKLARACIJE KOJOM SE OSUĐUJE AGRESIJA RUSKE FEDERACIJE NA UKRAJINU

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Ruska Federacija započela varvarsku agresiju na državu Ukrajinu. Do sada je u ovoj krvavoj agresiji poginulo najmanje 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila. Broj izbeglih i raseljenih dostigao je osam miliona, ili petinu stanovništva Ukrajine. Načinjena je ogromna šteta na imovini građana i države. Uništen je veliki deo saobraćajne i energetske infrastrukture. Štete na privrednim objektima su neprocenjive. Rusku agresiju na Ukrajinu osudio je čitav svet. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. marta 2022. godine rezolucijom osudila agresiju i pozvala Rusiju da je momentalno prekine i povuče  sve svoje snage sa teritorije Ukrajine.

Srbija je glasanjem podržala ovu rezoluciju.

Na osnovu toga, pozivamo poslanike Skupštine AP Vojvodine da se pridruže ovoj osudi, te glasanjem za predloženu deklaraciju doprinesu što bržem prekidu agresije i povlačenju ruske vojske na međunarodno priznate granice iz 1991. godine.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook