LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa. Šućurović je najavio da će tekst biti poslat svim poslaničkim grupama u vojvođanskoj skupštini i da očekuje njihovu podršku.

LSV

Tekst predložene deklaracije prenosimo u celosti.

PREDLOG DEKLARACIJE KOJOM SE OSUĐUJE AGRESIJA RUSKE FEDERACIJE NA UKRAJINU

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Ruska Federacija započela varvarsku agresiju na državu Ukrajinu. Do sada je u ovoj krvavoj agresiji poginulo najmanje 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila. Broj izbeglih i raseljenih dostigao je osam miliona, ili petinu stanovništva Ukrajine. Načinjena je ogromna šteta na imovini građana i države. Uništen je veliki deo saobraćajne i energetske infrastrukture. Štete na privrednim objektima su neprocenjive. Rusku agresiju na Ukrajinu osudio je čitav svet. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. marta 2022. godine rezolucijom osudila agresiju i pozvala Rusiju da je momentalno prekine i povuče  sve svoje snage sa teritorije Ukrajine.

Srbija je glasanjem podržala ovu rezoluciju.

Na osnovu toga, pozivamo poslanike Skupštine AP Vojvodine da se pridruže ovoj osudi, te glasanjem za predloženu deklaraciju doprinesu što bržem prekidu agresije i povlačenju ruske vojske na međunarodno priznate granice iz 1991. godine.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook