LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa. Šućurović je najavio da će tekst biti poslat svim poslaničkim grupama u vojvođanskoj skupštini i da očekuje njihovu podršku.

LSV

Tekst predložene deklaracije prenosimo u celosti.

PREDLOG DEKLARACIJE KOJOM SE OSUĐUJE AGRESIJA RUSKE FEDERACIJE NA UKRAJINU

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Ruska Federacija započela varvarsku agresiju na državu Ukrajinu. Do sada je u ovoj krvavoj agresiji poginulo najmanje 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila. Broj izbeglih i raseljenih dostigao je osam miliona, ili petinu stanovništva Ukrajine. Načinjena je ogromna šteta na imovini građana i države. Uništen je veliki deo saobraćajne i energetske infrastrukture. Štete na privrednim objektima su neprocenjive. Rusku agresiju na Ukrajinu osudio je čitav svet. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. marta 2022. godine rezolucijom osudila agresiju i pozvala Rusiju da je momentalno prekine i povuče  sve svoje snage sa teritorije Ukrajine.

Srbija je glasanjem podržala ovu rezoluciju.

Na osnovu toga, pozivamo poslanike Skupštine AP Vojvodine da se pridruže ovoj osudi, te glasanjem za predloženu deklaraciju doprinesu što bržem prekidu agresije i povlačenju ruske vojske na međunarodno priznate granice iz 1991. godine.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook