LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

BELA CRKVA - Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.

LSV

- Kako bi sve bilo jasno, LSV nije nikom uzela mandat zato što se odbornica Ninić Milenković za parlament kandidovala kao predstavnica građanske opcije. Na ovaj način se odbornička grupa LSV se sa 3 povećala na 4 odbornika. A sam čin je dokaz da je u ovom delu počelo udruživanje ljudi koji misle slobodno i svojom glavom želeći bolje za lokalnu samoupravu, ali i da se unapredi rad lokalnog parlamenta. Ovo ukrupnjavanje još pokazuje i da je LSV prepoznata kao snaga koja jedino nešto može da promeni u opštini Bela Crkva i koja može da parira predsedniku Skupštine opštine Marijanu Aleksiću i njegovoj samovolji - istakla je Ristić dodajući da će se ukrupnjavanje koje je počelo prepoznati na sledećim lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima.

(SzILSV, 18.07.2019)



Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

Svetski dan socijalne pravde Srbija dočekuje kao država koja po tom pitanju nema puno toga čime može da se podiči. Borba protiv siromaštva i stvaranje jednakih šansi za sve, veliki je posao za Republiku Srbiju  kao jednu od zemalja sa najvećim stepenom nejednakosti između najbogatijih i najsiromašnijih. Ovo je zemlja gde u riziku od siromaštva živi skoro trećina dece, a svako osmo dete živi u porodicama koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Raskinuti Energetski sporazum i obeštetiti Vojvodinu

Budući da su obećanja zbog kojih je NIS budzašto ustupljen Ruskoj Federaciji odavno pala u vodu, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Vlada Republike Srbije raskine Energetski sporazum i zaštiti interese naše zemlje, a naročito građanki i građana Vojvodine. Ne postoji razlog da se sa time više čeka i oteže.
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2017. | Komentara: 0

Demokratizacija škola put ka modernoj državi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mora ozbiljno da shvati primedbe stručne javnosti na nacrt Zakona o osnovama sistema  obrazovanja i što pre krene u usaglašavanje teksta nacrta sa predstavnicima stručne javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook