LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Četvrtak, 12. 03. 2015. | Komentara: 0

Hitno sazvati Odbor za poljoprivredu na temu uvoza mesa

NOVI SAD, 12. mart - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić uputio je danas pisani zahtev predsedniku Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marjanu Rističeviću za održavanje tematske sednice tog Odbora u vezi sa problemom uvoza mesa domaćih životinja odgajenih genetski modifikovanom stočnom hranom. 
Saopštenja | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

NOVI SAD, 11. mart - Teško da bilo šta može da nas iznenadi kada je reč o Aleksandru Vulinu, čoveku koji je devedesetih pravdao razbijanje studentskih protesta hladnom vodom usred zime, bio generalni sekretar JUL-a, ljubimac Mirjane Marković i Slobodana Miloševića.
Saopštenja | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Karlovačka gimnazija ne može biti predmet partijskog kadrovanja

NOVI SAD, 07. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Karlovačku gimnaziju vodi osoba koja će po svojim stručnim i moralnim kvalitetima to raditi na najbolji način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook