Raskinuti Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

Raskinuti Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom

Novi Sad, 16. septembar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastio je sinoć poslaničku grupu LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije da pokrene inicijativu za raskidanje Energetskog sporazuma koji je Republika Srbija potpisala sa Ruskom Federacijom.
LSV

Dok to ne bude i učinjeno, poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podneti i niz drugih inicijativa, kako bi umanjila štetu koju taj ugovor nanosi AP Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji. Jedna od njih je i inicijativa za povećanje iznosa rudne rente, budući da se vojvođanski nafta i gas šest godina besomučno crpe po najnižoj rudnoj renti u Evropi, a višestruko manjoj nego u Ruskoj Federaciji.

Najmanje što država, za početak, može da učini jeste da visinu rudne rente za ovu kompaniju podigne sa sadašnjih tri, na zakonskih sedam odsto.

Poslanička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti jasne odgovore na pitanja da li je i kada određen revizor koji je trebao da ispita ispunjenost investicione obaveze, odnosno ulaganja u NIS i kada će javnosti biti prezentovan njegov izveštaj, s obzirom na neispunjena obećanja u vezi izgradnje Južnog toka i najava da su pod velikim znakom pitanja i ulaganja u rafineriju u Novom Sadu. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokrenuti i pitanje obeštećenja Vojvodine kroz vraćanje vojvođanskog Naftagasa u nadležnost Vojvodine ili učešće u kapitalu NIS-a, a samim tim i u profitu koji Republika Srbija ostvaruje sa svojih preostalih 29 odsto vlasništva.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook