Pronaći i suditi političke nalogodavce paljenja ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 09. 09. 2015. | Komentara: 0

Pronaći i suditi političke nalogodavce paljenja ambasada

Novi Sad, 09. septembar - Iako smo dugo čekali, dobra vest je da su odgovorni za paljenje ambasada u Beogradu 2008. godine pronađeni i osuđeni.

LSV

Bez namere da se upuštamo u ocenu rada suda, teško je ne primetiti uslovne osude za, najblaže rečeno, vandalizam koji je naneo mnogo štete i sramotu koju Republika Srbija još dugo neće otkloniti. To podstiče one koji bi sutra ponovo palili ambasade, džamije, knjige i ubijali ljude nepodobnih nacija i vera. Rečju, ova presuda je najveće moguće ohrabrenje protagonistima fašizacije Srbije i čitavom svetu šalje jako lošu poruku.

Još veća sramota i nedopustivo bi bilo ako se ne pronađu i ne procesuiraju politički nalogodavci paljenja ambasada.

Pored neposrednih izvršilaca koji su danas osuđeni, u toku je i predistražni postupak o ulozi funkcionera MUP-a u povlačenju policije pred huliganima u noći kada su paljene ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, a kamenovane hrvatska i turska ambasada. Ali, politički nalogodavci su ostali nedirnuti.

Sigurno je da policijski generali takve odluke ne donose po svom nahođenju, već im je takav nalog morao doći iz samoga vrha vlasti. Recimo, premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova.

Krajnje je vreme da se konačno utvrdi i njihova odgovornost.

Generalni sekretar
Lige sociajldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook