LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Sreda, 07. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pitamo Vladu Srbije zašto ćuti na rehabilitaciju Hortija i Orbanove pretenzije prema Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li je naša država konačno reagovala na čin postavljanja biste ratnog zločinca Mikloša Hortija u zgradi Parlamenta Mađarske u Budimpešti.
Saopštenja | Utorak, 06. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Poručujemo Ivici Dačiću da nas neće vratiti u crne devedesete godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine sigurna je da lider SPS Ivica Dačić priziva novu krizu, jer Vlada u kojoj i sam sedi nije sposobna da rešava probleme koji se nagomilavaju, pa im je potreban izgovor za izraženu nesposobnost.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto Mirovićeva vlada ne pomaže Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da promeni ignorantski stav svojih saradnika koji su na čelu Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, a možda i svoj lični, prema Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine i spreči njegovo urušavanje ili, čak, i gašenje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook