LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pod hitno uvesti sankcije Rusiji! Srbija nije Severna Koreja, nego evropska država

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji izveštaj Evropske komisije o evropskom putu Srbije jasan signal da se mora načiniti potpuni zaokret u politici.
Saopštenja | Utorak, 11. 10. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Krajnje je vreme da se vlasti Srbije ograde od Rusije

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje masivne napade Putinove agresorske vojske na Kijev, Dnipro, Ivan-Frankivsk, Odesu i druge ukrajinske gradove i ciljeve širom Ukrajine.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana Đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook