LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Država da zaštiti naše komšije ili će ih ligaši zaštititi

Novi Sad, 17. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti sve građane i da odmah danas prestane sejanje straha u Vojvodini. Ako policija nije u stanju da zaštiti nedužne i lojalne građane ove zemlje, neka se na ulicama nađe žandarmerija i vojska.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 10. 2014. | Komentara: 0

Hitno pronaći vinovnike napada na pekare

NOVI SAD, 16. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da policija i ostale nadležne službe hitno identifikuju i sankcionišu odgovorne za uništavanje pekara u Somboru, Staroj Pazovi i Novom Sadu čiji su vlasnici albanske nacionalnosti.
Saopštenja | Sreda, 15. 10. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti sramotu na vreme

NOVI SAD, 15. oktobar - Proslava sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom je izuzetno veliki i važan događaj za Srbiju, pa je jako važno izbeći da se čitav događaj posmatra samo iz vizure dolaska Vladimira Putina, odnosno ekonomskih i političkih efekata te posete. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook