LSV: Evropska unija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Novi Sad, 25. novembar 2020 - Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije. 

LSV

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti poštovana

Novi Sad, 29. mart - Ni posle 12 godina zastava i grb Vojvodine nisu istaknuti u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini, ukazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče u Šidu. On je poručio da je Vojvodina ustavna kategorija i kao takva mora biti poštovana.
Saopštenja | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Slučaj predat Tužilaštvu

Novi Sad, 29. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine juče je zvanično obaveštena da je policija obavila razgovor sa osobama koje su se nalazile u grupi koja je pokušala da spreči ulazak delegacije LSV u zgradu Skupštine AP Vojvodine, 23. marta. Nasilje nije i ne sme biti instrument političke borbe.
Saopštenja | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV pozdravlja ukidanje presude paorima

NOVI SAD, 28. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda paorima iz Gakova, koji su ekspresno osuđeni zbog toga što su čuvali državnu oranicu od uzurpatora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook