LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Novi Sad, 26. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.

LSV

Vesić je pre nego što je sekao slavljeničku tortu na beogradskom „Prokopu“ morao da organizuje barem konferenciju za novinare na nekom od mesta na kojem je u poslednjih godinu dana došlo do iskakanja vozova i cisterni sa opasnim otpadom.

Po podacima preduzeća „Srbija kargo“, od januara 2022. godine na prugama u Srbiji iskliznula su 194 teretna voza, od kojih 26 onih koji su prevozili opasne materije.

Ministra Vesića očito ne interesuju istinski problemi naše železnice, nego nastavlja sa svojim marketinškim objavama na Instagramu.

LSV insistira na korenitim promenama u železničkom sistemu Srbije i prestanku zanemarivanja brojnih železničkih pravaca.

Železnica se mora modernizovati, ali se to ne radi hvalisanjem na Instagramu.

Poziv Vesiću ostaje. Ministar bi morao da dođe u Zrenjanin vozom iz Beograda. Šteta je što ne može putničkim, jer on i dalje ne funkcioniše.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vozači i prevoznici, 26 maja uzmite slobodan dan za slobodnu Srbiju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vozače autobusa, koje Aleksandar Vučić želi da angažuje za prevoz na miting u Beogradu 26. maja, da uzmu slobodan dan.
Saopštenja | Nedelja, 14. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Naprednjaci gluvi i slepi za probleme poljoprivrede

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost da poslednjih nedelja situacija sa našom poljoprivredom eskalira. Mleko se prosipa jer ga prerađivači ne otkupljuju, mlečni proizvodi se nesmetano uvoze jer to nekom odgovara, cena žitarica je na minimumu, subvencije se ne isplaćuju, a prolećna setva kasni i skuplja je nego ikad.
Saopštenja | Subota, 13. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Targetiranje narodnog poslanika Aleksandra Olenika sramotno, protivustavno i protivzakonito

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje medijsko targetiranje narodnog poslanika izborne liste „Vojvođani“ Aleksandra Olenika i njegovih kolega.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook