LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Novi Sad, 26. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.

LSV

Vesić je pre nego što je sekao slavljeničku tortu na beogradskom „Prokopu“ morao da organizuje barem konferenciju za novinare na nekom od mesta na kojem je u poslednjih godinu dana došlo do iskakanja vozova i cisterni sa opasnim otpadom.

Po podacima preduzeća „Srbija kargo“, od januara 2022. godine na prugama u Srbiji iskliznula su 194 teretna voza, od kojih 26 onih koji su prevozili opasne materije.

Ministra Vesića očito ne interesuju istinski problemi naše železnice, nego nastavlja sa svojim marketinškim objavama na Instagramu.

LSV insistira na korenitim promenama u železničkom sistemu Srbije i prestanku zanemarivanja brojnih železničkih pravaca.

Železnica se mora modernizovati, ali se to ne radi hvalisanjem na Instagramu.

Poziv Vesiću ostaje. Ministar bi morao da dođe u Zrenjanin vozom iz Beograda. Šteta je što ne može putničkim, jer on i dalje ne funkcioniše.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook