LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 17. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

Novi Sad, 17. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da pokrene sistemske reforme i založi se za decentralizaciju države, umesto što sa članovima svog kabineta glumi zabrinutost za stanje u selima i malim opštinama Srbije i Vojvodine.

LSV

Kabinet Ane Brnabić pre nekoliko dana obeležio je 100 dana rada, u maloj opštini Lebane.

Priređen je pravi performans koji je za cilj imao pokazivanje velike brige sa male sredine, posebno sela.

Malo se čulo o istinskim problemima ovih sredina. Niko nije pomenuo da je opština Lebane izgubila gotovo 40% stanovnika i da je prosečna plata u ovoj opštini za 32% niža od prosečne u Srbiji, a za 46% niža od prosečne plate u Beogradu.

Slično stanje je i u opštinama poput Plandišta, Kovačice, Sečnja ili Čoke.

Podaci o demografskoj katastrofi u svim krajevima Srbije se veoma retko pominju.

Dok, sa jedne strane, kabinet Ane Brnabić sam hvali svoju „brigu“ za sve krajeve zemlje, dotle traju masovna ulaganja u grad Beograd. Budžet Beograda je duplo veći od budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Dok železničke kompozicije sa opasnim otpadom ispadaju sa pruga širom Vojvodine i Srbije, vlast izdvaja 255 miliona evra svih građana Srbije za izgradnju metroa u Beogradu, i to samo za 2023. godini. Konačna cifra će sigurno biti mnogo veća.

LSV smatra da je ponašanje Vlade i drugih državnih institucija skandalozno i da procesi centralizacije države predstavljaju otvoreno kršenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koji Srbija kao članica Saveta Evrope, mora u potpunosti da poštuje i da jača poziciju regionalnih i lokalnih vlasti.

Života ima i izvan Beograda.

Mirća Lelea
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook