LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

Novi Sad, 17. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da pokrene sistemske reforme i založi se za decentralizaciju države, umesto što sa članovima svog kabineta glumi zabrinutost za stanje u selima i malim opštinama Srbije i Vojvodine.

LSV

Kabinet Ane Brnabić pre nekoliko dana obeležio je 100 dana rada, u maloj opštini Lebane.

Priređen je pravi performans koji je za cilj imao pokazivanje velike brige sa male sredine, posebno sela.

Malo se čulo o istinskim problemima ovih sredina. Niko nije pomenuo da je opština Lebane izgubila gotovo 40% stanovnika i da je prosečna plata u ovoj opštini za 32% niža od prosečne u Srbiji, a za 46% niža od prosečne plate u Beogradu.

Slično stanje je i u opštinama poput Plandišta, Kovačice, Sečnja ili Čoke.

Podaci o demografskoj katastrofi u svim krajevima Srbije se veoma retko pominju.

Dok, sa jedne strane, kabinet Ane Brnabić sam hvali svoju „brigu“ za sve krajeve zemlje, dotle traju masovna ulaganja u grad Beograd. Budžet Beograda je duplo veći od budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Dok železničke kompozicije sa opasnim otpadom ispadaju sa pruga širom Vojvodine i Srbije, vlast izdvaja 255 miliona evra svih građana Srbije za izgradnju metroa u Beogradu, i to samo za 2023. godini. Konačna cifra će sigurno biti mnogo veća.

LSV smatra da je ponašanje Vlade i drugih državnih institucija skandalozno i da procesi centralizacije države predstavljaju otvoreno kršenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koji Srbija kao članica Saveta Evrope, mora u potpunosti da poštuje i da jača poziciju regionalnih i lokalnih vlasti.

Života ima i izvan Beograda.

Mirća Lelea
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook