LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

Novi Sad, 24. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine.

LSV

Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. 

Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama.

Poznato je da procene govore da je u našoj zemlji oko 18% građana maloletno, dakle oko 1.200.000, postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna. 

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak naše zemlje stiglo još oko 1.000.000 birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje.
 

Dejan Čapo
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 02. 06. 2015. | Komentara: 0

Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

NOVI SAD, 2. jun - Ukidanje „Elektrovojvodine“ je velika sramota i nova otimačina vojvođanske imovine. Posle skoro šezdeset godina, pod maskom navodnih ušteda, preduzeće građeno našim parama, koje je profitabilno, biće ugašeno i pripojeno „Elektrodistribuciji Beograd“, koje je gubitaš. 
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2015. | Komentara: 0

Novi pokušaj prekrajanja istorije

Novi Sad, 27. maj - Predlog Deklaracije o Rajinoj šumi koji su Skupštini grada Novog Sada podneli odbornici SPO i Pokreta Dinara-Drina-Dunav, najnoviji je korak u pokušaju prekrajanja istorije kojim se žele poistovetiti nevine žrtve i dokazani kolaboracionisti.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2015. | Komentara: 0

LSV će zatražiti od Vlade da zaustavi gašenje Elektrovojvodine

Novi Sad/Kovačica - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti od Vlade Republike Srbije da zaustavi proces gašenja Elektrovojvodine, odlučeno je na sinoćnjoj sednici Glavnog odbora LSV. Na sednici GO LSV održanoj u Kovačici, poručeno je i da ligašice i ligaši nikada neće odustati od imovine Vojvodine. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook