O Nikolićevoj izjavi da se oglasi poverenica za ravnopravnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

O Nikolićevoj izjavi da se oglasi poverenica za ravnopravnost

Novi Sad, 18. septembar - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je današnjom  izjavom da je „ginekologija znanje o ženama, ako iko sme da se usudi da kaže da ga poseduje“ uspeo da uvredi svaku ženu u Srbiji.

LSV

Zbog toga očekujemo hitnu reakciju poverenice za ravnopravnost i svih drugih nadležnih institucija Republike Srbije.

Za njegovu i informaciju njegovih saradnika, ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema, dok način na koji je on to definisao svodi žene isključivo na njihov reproduktivni sistem.

Da sve bude još gore, Nikolić kaže i da se „ginekologija bavi ženom kojoj bi trebalo omogućiti da bude zdrava da bi mogla da odrasta, stvara i rađa" i da je najvažniji zadatak države  da izmeni zabrinjavajuću demografsku sliku Srbije i da se više rađa nego što umire.

Zadatak države je da svakoj ženi omogući nesmetano školovanje i zdravstvenu zaštitu, a ne da je svede samo na njenu reproduktivnu funkciju. Pravo svake žene je da sama odlučuje o svom telu i tome da li će ili neće rađati. To piše i u Porodičnom zakonu Republike Srbije, čl. 5 stav 1.

Pored svega toga, patron Evropske akademije nauka i umetnosti je uspeo da uvredi i ginekologe koji su se itekako školovali i mukotrpno sticali znanja u koja on sumnja.

Ovaj gaf po ko zna koji put za redom pokazuje da je predsednik države neuk, neobrazovan i površan. Danas zato što:

1. Ne zna šta je ginekologija.
2. Ne razume ni pojam ravnopravnosti.
3. Ne razmišlja šta govori, ili šta su mu napisali da kaže.

 

mr Maja Sedlarević
Predsednica
Stručnog saveta za ravnopravnost polova
Lige socijaldemokrata Vojvodine
i doktorantkinja Centra za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook