O Nikolićevoj izjavi da se oglasi poverenica za ravnopravnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

O Nikolićevoj izjavi da se oglasi poverenica za ravnopravnost

Novi Sad, 18. septembar - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je današnjom  izjavom da je „ginekologija znanje o ženama, ako iko sme da se usudi da kaže da ga poseduje“ uspeo da uvredi svaku ženu u Srbiji.

LSV

Zbog toga očekujemo hitnu reakciju poverenice za ravnopravnost i svih drugih nadležnih institucija Republike Srbije.

Za njegovu i informaciju njegovih saradnika, ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema, dok način na koji je on to definisao svodi žene isključivo na njihov reproduktivni sistem.

Da sve bude još gore, Nikolić kaže i da se „ginekologija bavi ženom kojoj bi trebalo omogućiti da bude zdrava da bi mogla da odrasta, stvara i rađa" i da je najvažniji zadatak države  da izmeni zabrinjavajuću demografsku sliku Srbije i da se više rađa nego što umire.

Zadatak države je da svakoj ženi omogući nesmetano školovanje i zdravstvenu zaštitu, a ne da je svede samo na njenu reproduktivnu funkciju. Pravo svake žene je da sama odlučuje o svom telu i tome da li će ili neće rađati. To piše i u Porodičnom zakonu Republike Srbije, čl. 5 stav 1.

Pored svega toga, patron Evropske akademije nauka i umetnosti je uspeo da uvredi i ginekologe koji su se itekako školovali i mukotrpno sticali znanja u koja on sumnja.

Ovaj gaf po ko zna koji put za redom pokazuje da je predsednik države neuk, neobrazovan i površan. Danas zato što:

1. Ne zna šta je ginekologija.
2. Ne razume ni pojam ravnopravnosti.
3. Ne razmišlja šta govori, ili šta su mu napisali da kaže.

 

mr Maja Sedlarević
Predsednica
Stručnog saveta za ravnopravnost polova
Lige socijaldemokrata Vojvodine
i doktorantkinja Centra za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu




Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook