LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

Novi Sad, 24. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine.

LSV

Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. 

Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama.

Poznato je da procene govore da je u našoj zemlji oko 18% građana maloletno, dakle oko 1.200.000, postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna. 

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak naše zemlje stiglo još oko 1.000.000 birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje.
 

Dejan Čapo
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2013. | Komentara: 0

Država da pomogne vojvođanskim paorima

NOVI SAD, 06. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na Vladu Republike Srbije i resorno ministarstvo da što pre omogući isplatu zaostalih subvencija vojvođanskim paorima.
Saopštenja | Sreda, 31. 07. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina se kao autonomna pokrajina priključila Srbiji

NOVI SAD, 31. jul - Pre 68 godina, 30-31. jula 1945. godine, voljom svojih naroda Vojvodina je konstituisana kao autonomna pokrajina i kao takva odlučila da se priključi federalnoj Srbiji. Izjave predstavnika Skupštine izaslanika naroda Vojvodine - Srba, Mađara, Hrvata, Slovaka, Rumuna, Rusina, Jevreja bile su zvanične i štampane uz Odluku Skupštine u Službenom listu Vojvodine, čime su dobile pravnu snagu.
Saopštenja | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja predlog da Dinkić više ne bude ministar finansija

NOVI SAD, 30. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja predlog premijera Ivice Dačića da Mlađan Dinkić više ne bude ministar finansija i ekonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook