LSV: Ministre Nedimoviću, da li je Srbija nabavila ledolomce?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ministre Nedimoviću, da li je Srbija nabavila ledolomce?

Novi Sad, 23. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita odlazećeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Republike Srbije Branislava Nedimovića da li je Srbija nabavila ledolomce i tako rešila problem leda na plovnim rekama.

LSV

Ministar Nedimović je posle velikih problema i štete koju je 2017. naneo led na Dunavu, Savi i Tisi najavio rešavanje problema i nabavku ledolomaca do 2018. godine. 

Šteta od leda na rekama, samo u januaru 2017. koštala je državu i njene građane 1,4 miliona evra, a angažovanje mađarskih ledolomaca, pošto Srbija nema svoje, troškove je činilo još većim.

LSV podseća da je 2018. godina davno prošla, a da za tri meseca počinje 2023. 

Čini se da Srbija i dalje nema ledolomce koji bi se borili protiv leda na plovnim rekama.

Sa druge strane, vlast se godinama unazad hvali nabavkom aviona, raketa i drugog oružja.

Zima je blizu. Ministar Nedimović jeste odlazeći, ali je građanima dužan da odgovori.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook