LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

Novi Sad, 06. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo zahteva od Vlade Republike Srbije da uputi oštar protest Mađarskoj zbog postavljanja biste u mađarskom Parlamentu admiralu Miklošu Hortiju, lideru fašističke Mađarske i jednom od najodanijih Hitlerovih saveznika.

LSV

Nažalost, umesto da se osudi politika rehabilitacije Hortija, čoveka koji je u našoj zemlji proglašen za ratnog zločinca, Srpska pravoslavna crkva dodeljuje odlikovanja osobama odgovornim za tu rehabilitaciju.

Srpski patrijarh Porfirije dodelio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu najviše odlikovanje SPC.

Politika Viktora Orbana poslednjih godina u potpunosti sledi pravac rehabilitacije admirala Hortija i njegovog režima. Njegovo ime se veliča, po Hortiju se imenuju nazivi ulica, trgova, podižu mu se  spomenici, bezočno se prekraja istorija...

Pokolji 63.000 Jevreja u Mađarskoj, ali  i hiljade ubijenih Srba, Roma i političkih neistomišljenika na okupiranim teritorijama se ne spominju.

LSV podseća patrijarha Porfirija da je i on iz Čuruga, mesta u kom su Hortijevi fašisti 1942. godine ubili više hiljada njegovih sugrađana. Patrijarh je pre dodele odlikovanja Orbanu morao pitati svoje komšije šta misle o tome.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 12. 2015. | Komentara: 0

Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu u pregovore

Novi Sad, 14. decembar - Posle petnaest godina rada i zalaganja mnogih, Republika Srbija je danas učinila veliki korak ka Evropskim integracijama. Uprkos raznim pokušajima da odbaci taj put i ostane rupa na evropskom tepihu, Srbija je uspevala da zadrži evropski kurs.
Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV će podržati inicijativu SDPS

Novi sad, 12. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja inicijativu Socijaldemokratske partije Srbije za donošenje skupštinske rezolucije protiv svih pojedinaca, organizacija i pokreta, koji su tokom Drugog svetskog rata sarađivali sa okupatorima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook