LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

Novi Sad, 06. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo zahteva od Vlade Republike Srbije da uputi oštar protest Mađarskoj zbog postavljanja biste u mađarskom Parlamentu admiralu Miklošu Hortiju, lideru fašističke Mađarske i jednom od najodanijih Hitlerovih saveznika.

LSV

Nažalost, umesto da se osudi politika rehabilitacije Hortija, čoveka koji je u našoj zemlji proglašen za ratnog zločinca, Srpska pravoslavna crkva dodeljuje odlikovanja osobama odgovornim za tu rehabilitaciju.

Srpski patrijarh Porfirije dodelio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu najviše odlikovanje SPC.

Politika Viktora Orbana poslednjih godina u potpunosti sledi pravac rehabilitacije admirala Hortija i njegovog režima. Njegovo ime se veliča, po Hortiju se imenuju nazivi ulica, trgova, podižu mu se  spomenici, bezočno se prekraja istorija...

Pokolji 63.000 Jevreja u Mađarskoj, ali  i hiljade ubijenih Srba, Roma i političkih neistomišljenika na okupiranim teritorijama se ne spominju.

LSV podseća patrijarha Porfirija da je i on iz Čuruga, mesta u kom su Hortijevi fašisti 1942. godine ubili više hiljada njegovih sugrađana. Patrijarh je pre dodele odlikovanja Orbanu morao pitati svoje komšije šta misle o tome.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 07. 02. 2014. | Komentara: 0

GO LSV: Početak razgovora o definisanju koalicije

NOVI SAD, 7. februar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine večeras je odlučio da sa Novom demokratskom strankom i ostalim strankama koje su se odazvale na poziv o formiranju bloka građanskih stranaka i u sredu došle u Novi Sad, počnu razgovori oko definisanja koalicionog sporazuma za učešće na predstojećim izborima.
Saopštenja | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

GO LSV ovlastio Čanka za razgovore sa građanskim strankama

NOVI SAD, 30. januar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastio je večeras predsednika LSV Nenada Čanka da formira tim za razgovore sa drugim liderima stranaka građanske orijentacije radi stvaranja građanskog bloka za predstojeće izbore.
Saopštenja | Sreda, 22. 01. 2014. | Komentara: 0

Zaustaviti umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica

Novi Sad, 22. januar - Odlukom Ustavnog suda, kojom je neustavnim proglašeno niz članova Zakona o nacionalnim savetima Republike Srbije, stvoren je osnov za novo umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook