LSV: Pod hitno uvesti sankcije Rusiji! Srbija nije Severna Koreja, nego evropska država

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pod hitno uvesti sankcije Rusiji! Srbija nije Severna Koreja, nego evropska država

Novi Sad, 13. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji izveštaj Evropske komisije o evropskom putu Srbije jasan signal da se mora načiniti potpuni zaokret u politici. U izveštaju stoji da Srbija nije usaglasila svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom i da je u 2022. godini to usaglašavanje sa 64% pala na 45%. Takav odnos Srbije prema ruskoj agresije na Ukrajinu nije nimalo dobar i stavlja našu državu u poziciju da bude označena kao poslednji bedem Putinovog režima u Evropi.

LSV

Srbija mora uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i pridružiti se evropskim zemljama u snažnoj osudi agresije ove zemlje na Ukrajinu. Naša zemlja mora napraviti potpun otklon od Putinovog režima. Nije vreme za oklevanje i nedostatak hrabrosti, nego za partnerstvo i savezništvo sa Evropskom unijom.

Svako odugovlačenje sa ovom odlukom samo šteti Srbiji i ugrožava budućnost njenih građana.

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji tapka u mestu, što se može videti i drugim stavkama u izveštaju, koje se pre svega, odnose na stanje medijskih sloboda, vladavinu prava i funkcionisanje demokratskih institucija.

Srbiji je mesto u Evropi i svako udaljavanje od nje može negativno uticati na kvalitet života u Srbiji.

Evropska unija je ubedljivo najveći trgovinski partner naše zemlje, a investicije iz nje u Srbiju čine 83% svih ulaganja.

Nedostatak hrabrosti u donošenju odluka donosi brojne opasnosti.

To nam je vrlo upečatljivo prikazano u katastrofi i sunovratu devedesetih godina.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Žrtve nacizma i njihove dželate ne smemo nikada zaboraviti

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava potrebu snažnog otpora idejama koje propagiraju nacizam i fašizam.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook