LSV: Pod hitno uvesti sankcije Rusiji! Srbija nije Severna Koreja, nego evropska država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pod hitno uvesti sankcije Rusiji! Srbija nije Severna Koreja, nego evropska država

Novi Sad, 13. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji izveštaj Evropske komisije o evropskom putu Srbije jasan signal da se mora načiniti potpuni zaokret u politici. U izveštaju stoji da Srbija nije usaglasila svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom i da je u 2022. godini to usaglašavanje sa 64% pala na 45%. Takav odnos Srbije prema ruskoj agresije na Ukrajinu nije nimalo dobar i stavlja našu državu u poziciju da bude označena kao poslednji bedem Putinovog režima u Evropi.

LSV

Srbija mora uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i pridružiti se evropskim zemljama u snažnoj osudi agresije ove zemlje na Ukrajinu. Naša zemlja mora napraviti potpun otklon od Putinovog režima. Nije vreme za oklevanje i nedostatak hrabrosti, nego za partnerstvo i savezništvo sa Evropskom unijom.

Svako odugovlačenje sa ovom odlukom samo šteti Srbiji i ugrožava budućnost njenih građana.

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji tapka u mestu, što se može videti i drugim stavkama u izveštaju, koje se pre svega, odnose na stanje medijskih sloboda, vladavinu prava i funkcionisanje demokratskih institucija.

Srbiji je mesto u Evropi i svako udaljavanje od nje može negativno uticati na kvalitet života u Srbiji.

Evropska unija je ubedljivo najveći trgovinski partner naše zemlje, a investicije iz nje u Srbiju čine 83% svih ulaganja.

Nedostatak hrabrosti u donošenju odluka donosi brojne opasnosti.

To nam je vrlo upečatljivo prikazano u katastrofi i sunovratu devedesetih godina.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook