LSV: Pozivamo vlast da uvede sankcije Rusiji i spreči sankcije Evropske unije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 23. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pozivamo vlast da uvede sankcije Rusiji i spreči sankcije Evropske unije

Novi Sad, 23. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike, Vlade, poslanika Narodne Skupštinu da u najkraćem roku uvedu sankcije Ruskoj federaciji i tako spreče prekid pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i praktično uvođenje sankcija.

LSV

Današnja rezolucija Evropskog parlamenta veoma jasno ukazuju na moguće posledice neodlučne i krajnje neodgovorne spoljne politike Srbije.
 
Igranje se budućnošću građana Srbije mora da prestane!
 
Mnogi se još sećaju izolacije i sankcija devedesetih godina i potpune davastacije našeg društva u tom periodu.
 
Neodgovorna spoljna politika i neuvođenje sancija Putinovom režimu ugrožavaju pristup fondovima EU za razvoj saobraćajne infrastrukture, javne uprave, zdravstva, obrazovanja i drugih važnih oblasti. Podsećanja radi, Srbija je od 2000. godine do danas dobila vise od 420 miliona evra bespovratnih sredstava, samo za razvoj saobraćajne infrastrukture. 
 
Evropska unije je apsolutno najbitniji spoljnotrgovinski partner Srbije. 80% našeg izvoza odlazi u zemlje Evropske unije.
 
Bez sredstava Evropske unije, Srbija bi se našla u ogromnim problemima
 
LSV poziva vlasti da spreče najavljene sankcije i uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.
 
Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose LSVSaopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Žrtve nacizma i njihove dželate ne smemo nikada zaboraviti

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava potrebu snažnog otpora idejama koje propagiraju nacizam i fašizam.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook