LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 22. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

Novi Sad, 22. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupke i kazni medije koji promovišu osobe pravosnažno osuđene za ratne zločine.

LSV

Poznato je da osuđenici za ratne zločine na pojedinim medijima sa nacionalnom pokrivenošću svakodnevno satima truju građane Srbije svojim idejama koje su u ratovima devedesetih godina i dovele do ratnih zločina.

Pojedini mediji organizuju i specijalne emisije na kojima ova osuđena lica besramno paradiraju i ponovo ubijaju svoje žrtve.

REM mora početi da radi svoj posao i strogo kazniti ove medije.

Gotovo smo sigurni da će i danas na nekim od tih medija mržnju sejati neko od osuđenih ratnih zločinaca.

Umesto toga, REM je morao naložiti i tim, ali i svim drugim medijima da barem podsete javnost Srbije na tridesetu godišnjicu otmice i ubistva 16 građana Sjeverina u opštini Priboj.

Podsećamo da su 22. oktobra 1992. kod Sjeverina oteti građani Srbije bošnjačke nacionalnosti. Oni su potom stravično mučeni i ubijeni. Do danas, ostaci njihovih tela nisu otkriveni.


Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook