Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 20. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

Novi Sad, 20. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve predstavnike vlasti da prekinu saradnju sa Miloradom Dodikom, jer je njegova politika uperena protiv mira i stabilnosti u regionu.

LSV

U nizu opasnih stavova koje iznosi Dodik, poslednjih dana je više puta naglasio da nema zajedničkog života hrišćana i muslimana, te da Srbi i Bošnjaci ne mogu ići u iste škole.

Ovi stavovi su u ravni sa idejama protagonista fašističke ideologije XX veka, a u velikoj meri podsećaju na politiku rasne segregacije.

Dodik ovakvim narativom samo destabilizije Bosnu i Hercegovinu, koja je pre samo četvrt veka izgubila sto hiljada građana u bezumnom ratu.

Ove opasne Dodikove reči mogu uticati i na destabilizaciju odnosa u Srbiji, jer i u njoj, posebno u Sandžaku i Preševskoj dolini, zajedno žive hrišćani i muslimani, pa se Dodikove izjave mogu odnositi i na njih. Da ne govorimo o multietničkoj i višekonfesionalnoj Vojvodini, koja je baš ovakva kakva jeste bogatsvo ne samo Srbije već i čitave Evrope.

Poprilično je jasno da zaoštravanje odnosa u našem regionu odgovara Vladimiru Putinu i njegovom režimu, pa u svetlu toga možemo gledati i na današnju Dodikovu posetu zvaničnom Kremlju.

Odlazi li on po nove zadatke i donosi li nove nevolje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i druge zemlje regije?

Država Srbija ne sme biti talac politike opasnog ekstremiste kakav je Milorad Dodik. Saradnja sa njim mora biti prekinuta!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Žrtve nacizma i njihove dželate ne smemo nikada zaboraviti

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava potrebu snažnog otpora idejama koje propagiraju nacizam i fašizam.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook