Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Novi Sad, 05. avgust 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.

LSV

Ratovi na razvalinama bivše Jugoslavije završili su se pre više od četvrt veka, ali je, očito, političkim elitama draže da prikupljaju jeftine političke poene tako što nemilice koriste jezik koji je i doveo do ratova devedesetih godina.

Umesto govora mržnje i retorike rata, bolje je da se vlasti u obe države pozabave činjenicom da sve više mladih odlazi i da nam države postaju staračke.

Hrvaska je od popisa 2011. izgubila skoro 400.000 stanovnika, a podaci iz Srbije govore da godišnje nestane grad veličine Zrenjanina.

Više će nas biti u Beču, Dablinu, Bratislavi ili Torontu, nego u Kikindi, Kragujevcu, Osijeku ili Virovitici.

Samozvanim patrijotama i velikim „rodoljubima“ očito to ne predstavlja problem.

Pozivamo vlasti u obe države da prestanu da se igraju takmičenja u merenju patriotskih mišića i da započni zajedničku trku u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Neka se takmiče u nivou uređenosti društva ili zauzdavanju korupcije i kriminala.

Ta trka je bolja i korisnija za sve građane u regionu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2022. | Komentara: 0

Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

U trenutku kada poljoprivrednici u Vojvodini u očaju smišljaju kako da završe setvu u uslovima previsokih cena veštačkog đubriva i dizela, hvataju se za glavu očajni nakon katastrofalne žetve zbog suše, Igor Mirović je proglašava najsnažnijom poljoprivrednom oblašću i obećava pomoć Republici Srpskoj.
Saopštenja | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da poništi skandalozni i štetni Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Ruske Federacije za naredne dve godine, koji su u Njujorku potisali šefovi diplomatija dve zemlje.
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

Ironična je izjava Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini, ako je poznato da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini tek 69.200, znači 3.700 dinara ispod proseka države.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook