Ministre, pronađite sav opasan otpad koji je sakriven!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 11. 2018. | Komentara: 0

Ministre, pronađite sav opasan otpad koji je sakriven!

Novi Sad, 05. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti jasno saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija na kojima je sakriven opasan otpad u Republici Srbiji. 

LSV

Nakon otkrića onih stotinu tona u Pančevu i Bavaništu, preko 1.000 tona u Novom Sadu, velike jame u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu, uključujući i onih 25 tona u Vukićevici, javnost mesecima nije obaveštena o otkriću neke nove lokacije sa opasnim otpadom. 

Sa druge strane, ministar ovih dana konstatuje da „imamo toliko sakrivenog opasnog otpada da nismo ni svesni koliko ga imamo“, a pre mesec dana je u parlamentu rekao da se u Srbiji godišnje prouzvede između 100 i 250 hiljada tona opasnog otpada i da „kada se sabere sa tim koliko toga je skladišteno, izvezeno, dođe se do podatka da nešto nedostaje,a to što nedostaje je negde zakopano“.  

U tom slučaju, Republici Srbiji je pretila i još joj preti ekološka katastrofa.
A onda, umesto suvih prognoza u medijima, od ministra Trivana  se očekuje da  povede što širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima je skriven opasan otpad, a javnost o tome biti obaveštena. 

Pored BIA i Ministarstva životne sredine koji su već bili angažovani na otkrivanju tih lokacija u Pančevu, Novom Sadu i Obrenovcu, stručnjaka koji bi mogli i morali da se uključe u takvu akciju ima i u drugim ministarstvima počev od Ministarstva zdravlja, preko poljoprivrede, pa do Ministarstva odbrane, ali i na univerzitetima.

Svaki dan u kojem taj otpad nije otkriven predstavlja opasnost i zločin protiv životne sredine, ali i svih građanki i građana čiji bi životi i potomstvo tim zagađenjem mogli biti ugroženi.

Predsednica 
Stručnog saveta 
za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić



Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

LSV jedina došla na okrugli sto organizacija za zaštitu potrošača

Novi Sad, 21. april- Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga jedine su danas prisustvovale okruglom stolu na temu „Šta političari obećavaju potrošačima“ u Medija centru u Beogradu, iako su bili pozvani predstavnici svih izbornih lista i svih političkih stranaka u Srbiji. 
Saopštenja | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Nije sporna poruka, nego onaj ko je poruku poslao

NOVI SAD, 18. april – Sada već nema sumnje da se Republička radiodifuzna agencija prilikom donošenja odluka ne vodi sadržajem emitovanih poruka, nego da im je sporan onaj ko je poruku uputio.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook