MSP da reaguje zbog Čepurina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 11. 2013. | Komentara: 0

MSP da reaguje zbog Čepurina

NOVI SAD - Krajnji je trenutak da Ministarstvo spoljnih poslova reaguje na to što ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin nastavlja da ponižava Srbiju.

LSV

Čepurin je, podsetimo, još u aprilu prešao granicu diplomatskog ukusa kada je otvoreno govorio protiv evopskih integracija Srbije i objašnjavao stanovnicima Kosovske Mitrovice da „Srbija treba da se priključi životnoj snazi Rusije“.

Čepurin se ovde verovatno opustio jer je predsednik Srbije dokazani rusofil koji je pre koju godinu u parlamentu izjavljivao da nema ništa protiv toga da Srbija bude ruska provincija, a ovih dana je puna srca primio vođu Putinovog motoraškog kluba.

Ipak, Čepurinovo najnovije postavljanje crvenih linija na putu evropskih i evroatlanstkih integracija je više od bahatosti i može se shvatiti kao da Čepurin u stvari pokušava da demonstrira nadmoć u odnosu na druge diplomate u Srbiji.

Tim pre jer je to rekao na Akademiji za diplomatiju i bezbednost.

Za razliku od Ruske Federacije, Evropskoj uniji u Srbiji nije poklonjen NIS sa sve rezervama nafte i gasa, EU ne plaća najnižu rudnu rentu dok ispumpava naše energente, a donacije EU su u milijardama evra veće od ruskih.

I nije Čepurin prvi ruski ambasador koji se ovako bahato ponaša u Srbiji.
Njegov prethodnik Aleksandar Konuzin je to radio takođe držeći u Beogradu lekcije o patriotizmu. Doduše, ne trezan.

Kuda nas ovakav odnos Ruske Federacije i energetska omča oko vrata  mogu odvesti danas se najbolje može videti na primeru Ukrajine.

Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook