Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Novi Sad, 04. februar 2020 - Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama.

Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.

LSV

Isto je i sa grafitom koji je tada osvanuo na zgradi Filozofskog fakulteta i veliča fašistu i saradnika okupatora Dimitrija Ljotića.
 
Anisemitski i fašistički grafiti na novosadskom naselju Satelit ne pojavljuju se prvi put, a sada koincidiraju i sa povratkom u grad Gorana Davidovića Firera, vođe zabranjenog „Nacionalnog stroja“.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve nadležne organe da utvrde ko su vinovnici sve češćih fašističkih grafita i poruka mržnje na ulicama Novog Sada.

Nije dovoljno samo okrečiti grafite koji nanose ljagu Novom Sadu. Potrebno je pronaći i sankcionisati njihove autore, ali i nalogodavce i ideologe.

Ponovo upozoravamo na to da oni koji su u stanju da ispisuju fašističke grafite na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora kakav je bio Dimitrije Ljotić i ispisuju antisemitske parole – neće sami prestati da to rade.

Neophodna je hitna reakcija i oštar obračun sa fašistima ili će oni uskoro da se ohrabre i izađu iz mraka.

Ako se to desi, onda će na ulicu ponovo i ligašice i ligaši, da im se suprotstave. Neće nam biti prvi put.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodini puna autonomija

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć da biografija i minuli rad Lige socijaldemokrata Vojvodine dokazuju da je najbolji i najdosledniji borac za punu autonomiju Vojvodine i bolji život u njoj. Čanak je na predizbornoj konvenciji LSV u Somboru ukazao da je uloga Lige socijaldemokrata Vojvodine izuzetno važna.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

KOVAČICA, 13. april - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica i  kandidat za predsednika opštine Kovačica Jan Litavski istakao je sinoć da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u prvom redu boriti za decentralizaciju Srbije, za demokratski uređenu, decentralizovanu Srbija u kojoj je Autonomna Pokrajina Vojvodina region koji vuče Srbiju napred prema Evropskoj uniji. Litavski je na konvenciji LSV u Kovačici istakao i da će LSV nastaviti da insistira na rešenju niza problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica u Vojvodini. 
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ne prodavati zemlju strancima

Novi Sad, 13. april - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je sinoć da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook