LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

KOVAČICA, 13. april - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica i  kandidat za predsednika opštine Kovačica Jan Litavski istakao je sinoć da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u prvom redu boriti za decentralizaciju Srbije, za demokratski uređenu, decentralizovanu Srbija u kojoj je Autonomna Pokrajina Vojvodina region koji vuče Srbiju napred prema Evropskoj uniji. Litavski je na konvenciji LSV u Kovačici istakao i da će LSV nastaviti da insistira na rešenju niza problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica u Vojvodini. 

 


– Ono za šta ćemo da se zalažemo jeste da se u reformi školstva vrate nazad ona prava koja su imale škole, odnosno da se ne ukidaju razredi koji su ispod 15 đaka. Jer na taj način se, faktički, ukida polovina razreda koji su pripadaju nacionalnim zajednicama i koji imaju nastavu na nekom od jezika nacionalnih zajednica – upozorio je Litavski.

On je naveo i da će se LSV zalagati da se nacionalnim zajednicama vrati pravo na informisanje koje im je ukinuto reformom medijskog sektora, kada su ukinuti i mediji na jezicima nacionalnih zajednica. Litavski je naveo da će se Liga boriti i za to da se u nastavni sistem vrati jezik društvene sredine, koji se pokazao kao odličan metod da se svi građani i građanke Vojvodine upoznaju sa jezicima sredine u kojoj žive.


 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook