LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

KOVAČICA, 13. april - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica i  kandidat za predsednika opštine Kovačica Jan Litavski istakao je sinoć da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u prvom redu boriti za decentralizaciju Srbije, za demokratski uređenu, decentralizovanu Srbija u kojoj je Autonomna Pokrajina Vojvodina region koji vuče Srbiju napred prema Evropskoj uniji. Litavski je na konvenciji LSV u Kovačici istakao i da će LSV nastaviti da insistira na rešenju niza problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica u Vojvodini. 

 


– Ono za šta ćemo da se zalažemo jeste da se u reformi školstva vrate nazad ona prava koja su imale škole, odnosno da se ne ukidaju razredi koji su ispod 15 đaka. Jer na taj način se, faktički, ukida polovina razreda koji su pripadaju nacionalnim zajednicama i koji imaju nastavu na nekom od jezika nacionalnih zajednica – upozorio je Litavski.

On je naveo i da će se LSV zalagati da se nacionalnim zajednicama vrati pravo na informisanje koje im je ukinuto reformom medijskog sektora, kada su ukinuti i mediji na jezicima nacionalnih zajednica. Litavski je naveo da će se Liga boriti i za to da se u nastavni sistem vrati jezik društvene sredine, koji se pokazao kao odličan metod da se svi građani i građanke Vojvodine upoznaju sa jezicima sredine u kojoj žive.


 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook