Ni devet godina nije dovoljno za jasnu osudu neonacista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 07. 10. 2016. | Komentara: 0

Ni devet godina nije dovoljno za jasnu osudu neonacista

Novi Sad, 07. oktobar - Zastrašujuće je i sramno što ni posle devet godina nema jasne, oštre i nedvosmislene osude i kazne za neonaciste koji su 7.oktobra 2007. kamenicama napali antifašističku kolonu.

LSV

Tokom svih ovih godina, osuđena su i kažnjena samo dvojica njih koji su sami priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom. Prošle godine, Više javno tužilaštvo je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja većine neonacista, uz obrazloženje da su bili kažnjeni prekršajno, a dvojici će se uskoro suditi po ublaženoj optužnici.  

Ovakvim odnosom pravosudnih organa, kažnjeni su oni koji se zakona drže i hiljade ljudi koji su u toj antifašističkoj koloni tog dana sprečili da se u Novom Sadu slavi rođendan Hajnriha Himlera.

Ovakvim odnosom pravosudnih organa, nagrađeni su oni koji su tog dana kamenicama razbili glavu jednom od učesnika antifašističke kolone i podizali ruku u znak nacističkog pozdrava.

Na taj način je u zemlji, koja je bezbrojnim žrtvama platila borbu protiv fašizma i koja treba da bude ponosna na svoju antifašističku borbu, faktički legalizovan napad na antifašiste.


Potpredsednik
Lige socijaldemoktrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook