Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođanske paore i zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 05. 01. 2016. | Komentara: 0

Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođanske paore i zemlju

Novi Sad, 05. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da se i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uključio u hajku protiv vojvođanskih paora potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ipak, nismo iznenađeni činjenicom da je Nikolić potpisao zakon koji je neustavan i koji će naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi. 

LSV

Ništa bolje od Nikolića kao predsednika države nismo ni očekivali.

Usvajanjem ovog zakona borba nije završena nego je tek počela. Pozivamo sve poljoprivrednike, kao i sve građanke i građane koji se poljoprivredom ne bave, ali su svesni koliko je ovaj zakon loš i koliko će štete naneti i našim zemljoradnicima, našem selu i našoj poljoprivredi, da nas podrže u prikupljanju 100 hiljada potpisa kojima ćemo pokazati šta mislimo o ovom zakonu. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je već prikupila 50.000 od neophodnih 100.000 potpisa s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

Tom inicijativom se, takođe, zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili o domaćim tajkunima.

Prikupićemo svih 100 hiljada potpisa. 
Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođansku zemlju i borbe za prava vojvođanskih paora.

Narodni poslanik
i potpredsednik LSV
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook