Nikolićeva izjava o spomeniku vrhunac nesuvisle politike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 08. 2016. | Komentara: 0

Nikolićeva izjava o spomeniku vrhunac nesuvisle politike

Novi Sad, 18. avgust - Izjava predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića o pitanju podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću vrhunac je trenutne nesuvisle politike, nakon podrške koju su ovoj ideji dali ministri u Vladi Republike Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vulin.

LSV

Veoma je problematično to što Tomislav Nikolić govori o nekakvom ujedinjenju podizanjem spomenika Slobodanu Miloševiću koji je simbol razjedinjenja i destruktivne polike devedesetih.

Nikolić bi trebao pre svega da razmisli da li neko, ko je državu čiji je on trenutno predsednik, doveo do ivice propasti, ratova, sankcija, bombardovanja, prinudnog raseljavanja, uopšte zaslužuje spomenik ili bi trebao da se od takve ličnosti ogradi.

Bilo bi neophodno da se trenutna vlast konsoliduje u vezi sa viđenjem Republike Srbije u budućnosti jer je nemoguće govoriti o evropskim integracijama, napretku i pomirenju u regionu s jedne strane, a istovremeno govoriti o podršci nekome ko je ispisao najmračnije stranice bliže istorije ove države.

Nikolićeva izjava da je podržavao Miloševića u njegovoj borbi je za svaku osudu, jer se svi dobro sećamo šta je ta borba značila i do čega je dovela. Ako to znači da predsednik Nikolić i dalje stoji iza ovakvog načina „borbe“, takva izjava zaslužuje svaku osudu i sankciju.

Posebno je zanimljiva potreba predsednika Nikolića da iznese svoje viđenje na temu o kojoj ga, po sopstvenim rečima, niko ne pita.

Predsednik Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook